Поштовани родитељи/хранитељи наших ученика,

Ванредна ситуација у којој смо се нашли донела је свима нове околности и обавезе. Ускраћени смо за многа дешавања, али имамо и прилику да се бавимо неким другачијим активностима. Колико год да нам је свима тешко, хајде да заједно радимо на томе да ваша деца/наши ђаци имају што више добробити из ових околности. Многи од вас проводе са својим дететом/децом много више времена, јер сте у кућној изолацији. Надамо се да ћете бар део тог времена моћи да посветите игри са њима. Знамо да имате недоумица и брига у вези са понашањем према деци и њиховог понашања у новонасталој ситуацији – зато вам прво нудимо корисне савете, који могу бити од помоћи у томе. Такође, у наредном периоду овде ћете наћи игре и забавне активности, које истовремено подстичу и развој ваше деце.

Уживајте играјући се!

Савети дефектолога 
ОБУСТАВА НАСТАВЕ У СПЕЦИЈАЛНОЈ ЕДУКАЦИЈИ – СОЦИЈАЛНЕ ПРИЧЕ, НОВИ РИТАМ ДАНА И ЗАДАЦИ: 

https://netipicnapredavaonica.blogspot.com/2020/03/obustava-nastave-u-specijalnoj.html

ОБУСТАВА НАСТАВЕ У СПЕЦИЈАЛНОЈ ЕДУКАЦИЈИ 2 – ХИГИЈЕНА РУКУ, НОШЕЊЕ МАСКЕ И РУКАВИЦА:

https://netipicnapredavaonica.blogspot.com/2020/03/obustava-nastave-u-specijalnoj_23.html?m=1

_______________________________________________

Драги родитељи, организација родитеља деце са сметњама из спектра аутизма покренула је он лајн саветовалиште за родитеље. На сва ваша питања у вези са организацијом времена, дневним рутинама и потешкоћама са којима се суочавате у току трајања ванредне ситуације одговараће Проф.др. Ненад Глумбић.

_______________________________________________

На интернет страници Департмана за психологију  могу се наћи: Психолошки приручници за лакше превазилажење кризне ситуације | Филозофски факултет у Нишу (клик на текст), а препоручујемо текст: https://bit.ly/3ep98cX