16.12.2019.

Добре вибрације Еразмус+ пројекта се настављају. Одлучили смо да највећи део средстава добијених на основу реализације пројекта Walls down – better staff competemcies for school internationalization утрошимо на стручно усавршавање наставника, како бисмо допринели побољшању њихових компетенција и истовремено остваривали приближавање европском образовном оквиру као стратешком циљу.

У периоду од 9. до 13. децембра, у Барселони су боравиле две наставнице, Марија Жикић и Јелена Тошић. Оне су учествовале на међународном семинару под називом We are all special – inclusion and support to special needs students in and out of the classroom.

Била је то одлична прилика да се стекну нова знања и вештине и да се размене искуства са специјалним едукаторима, наставницима, саветницима и асистентима из Шпаније, Италије, Француске, Португалије, Словеније и Бутана. Тако је глас о нашој школи наставио да се шири не само Европом, већ и много даље.

Осим радионичарских активности, учесници овог семинара су имали прилику да се упознају  са  начином  на  који  се  образују  ученици  са  сметњама  у  развоју  у  једној специјалној школи у Барселони.

Коначно, али не и мање важно, ова посета је искоришћена и за културну размену и упознавање са знаменитостима једног од најлепших медитеранских градова. Верујемо да нећемо дуго чекати до следећег међународног семинара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.