14.12.2019.

Како смо пре више од месец дана најавили, одржана је завршна активност у оквиру пројекта Инклузија у социјалном предузетништву, чији је носилац организација АзБуки а Школа партнер. Реч је о изложби ученичких радова насталих на радионицама које су се одржавале током одвијања пројекта. Велики број ученика, подржан својим наставницима и вршњацима из три нишке гимназије – Светозар Марковић, Стеван Сремац и Бора Станковић  –  учествовао  је  у  изради  уникатних  рукотворина  на  ликовној,  кројачкој  и ткачкој радионици, исказавши тако сву своју креативност и маштовитост.

Пројекат  је  показао,  да  су  инклузија  и  социјално  предузетништво  подударни процеси, који, када се укрсте, могу заиста да дају вредне и трајне резултате. Ми га замишљамо као припремну, уводну етапу у обухватније подухвате који ће, на крају, изнедрити оно ка чему сви тежимо – право социјално предузеће.

Иначе, сама изложба у парку „Чаир“ је прошла веома добро. Велики број наших суграђана, поготово деце, имали су прилику да виде и купе изложене производе, тако да није изостао ни финансијски ефекат.

Учешће на изложби су узели наставници који су учествовали и у радионицама: Марина  Н.  Митић,  Марина  Х.  Митић,  Владица  Ристић,  Јовица  Антоски  и Марија  В. Крстић.

Изложба је најављена на конференцији за штампу која је одржана дан раније, у Медиа центру, којој су присуствовали Драгана Лазаревић, представник организације АзБуки, и Миша Ј. Љубеновић, директор Школе. Захваљујемо се организацији АзБуки која нас је одабрала за парнера у овом пројекту и на тај начин нам указала велико поверење. Искрено верујемо да смо га у потпуности оправдали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.