ШОСО "Царица Јелена" - Ниш

"Срце деци"

17.12.2014. године Ученичка задруга "Наша нада" учествовала је по четврти пут на већ традиционалној манифестацији "Срце деци", коју организује Школа за основно и средње образовање "Веселин Николић" из Крушевца. На продајној изложби ученичких радова, уз богат културни и уметничко-забавни програм радови наших ученика били су препознати као веома лепи, атрактивни и занимљиви.

Овој манифестацији присуствовао је и начелник Школске управе Крушевца, градски већници и многобројни гости.

Ученичка задруга "Наша нада"

При нашој школи постоји и веома успешно дуги низ година ради ученичка задруга "Наша нада". Далеке 1983. године на иницијативу наставника наше школе Томислава Михајловића и Зорана Стоиљковића одржана је Оснивачка скупштина ученичке задруге "Наша нада". Усвојен је статут ученичке задруге, изабран је Извршни одбор, Надзорни одбор и Савет.

1985. године ученичка задруга "Наша нада" ШОСО "14. октобар" приступа Савезу ученичких задруга Србије.

Ученичка задруга настала је као удружење у коме ученици самостално и уз помоћ наставника обављају поједине послове.

Израда производа се обавља у дневном боравку и радионицама: машинској, текстилној, ткачкој, ликовној, а исти се продају на изложбама организованих поводом многобројних празника. Ученичка задруга пружа и разне врсте услуга и на тај начин остварује значајне приходе.

Зaхваљујући средствима Задруге организоване су многобројне стручне и рекреативне екскурзије, матурске вечери. Својим прилозима помогла је сиромашним ученицима. Средства Ученичке задруге користе се и за набавку материјала за практичну наставу, за уређење учионица, школске зграде.

Низ година уназад резултат вредног рада ученика и наставника Ученичке задруге "Наша нада" показан је и доказан на смотрама ученичких задруга Србије освајањем првих места и освајањем златне плакете Ученичке задруге Србије, највишег признања у области ученичког задругарства.

Ученичка задруга сарађује са великим бројем НВО и удружења.

Данас Ученичку задругу води Марина Митић, наставник практичне наставе.

 

Link1 | Link2 | Link3

Школа за основно и средње образовање "Царица Јелена" - Ниш © 2019.