ШОСО "Царица Јелена" - Ниш

"Шампион" на Купу Радивоја Кораћа

У оквиру одржавања финалног кошаркашког турнира Kупа Радивоја Кораћа за сениорске екипе наше земље у нашем граду је боравио прослављени кошаркашки репрезентативац и селектор репрезентације Србије Александар Саша Ђорђевић.

На турниру су учествовале екипе ученика нишке Гимназије "Стеван Сремац", која се квалификовала за европско првенство гимназија, тим "Нибак" , екипе СК "Шампион" и то екипа ученика ШОСО "14. октобар" и екипа Специјалне школе за слушно оштећене ученике "Бубањ", које су играле међусобно.

Саша Ђорђевић разговарао је са спортистима нашег клуба и честитао им на постигнутим резултатима на републичким и међународним турнирима.

Златна медаља за мушку кошаркашку екипу СК "Шампион"

Мушка кошаркашка екипа СК „Шампион“ за спортисте са сметњама у развоју учествовала је на дводневном републичком првенству 28. и 29. новембра 2014. год. у Крушевцу, уз учешће још око 100 такмичара из 11 клубова наше земље (Зрењанина, Панчева, Новог Сада, Београда, Чачка, Крагујевца, Крушевца, Пирота, Лесковца). Наша екипа освојила је прво место и награђена је пехаром и златном медаљом.

Турнир је био веома квалитетан, са прилично изједначеним екипама. Квалитету турнира допринело је и то што је свака екипа у свом саставу имала и три такмичара из редовне популације. У нашој екипи била су и три дечака из Медицинске школе „Др Миленко Хаџић“  и такав састав показао се добрим, како због резултата, тако и због дружења на такмичењу и тренинизима које су редовно посећивали.

Овај вид такмичења и инклузије у спорту резултат је једноипогодишњег рада програма USAID-а, у којем су учествовали сви набројани клубови и који ће и убудеће имати у екипним спортовима (кошарка, одбојка, фудбал) ове инклузивне комбинације, а све у сврху укључења ове деце у редовне друштвене токове и социјализације.

"Сви на терен"

У суботу, 11. октобра 2014. год., на Тргу краља Милана у центру Ниша организовано је неформално спортско дружење поводом промоције друштвене мреже „Терен“ Телекома Србије.

„Терен“ је прва спортска друштвена мрежа путем које сви љубитељи и познаваоци спорта могу међусобно да се такмиче, навијају за омиљени тим и коментаришу најновија спортска дешавања. Одговарајући на постављана питања у реалном времену одигравања утакмице, такмичари на „Терену“ освајају поене, први добијају информације о резултатима и уживо прате фудбалске и кошаркашке утакмице и тениске мечеве путем live блога. „Терен“ тренутно има преко 48 000 корисника.

Сви љубитељи спорта имали су прилику да учествују у атрактивним спортским играма, а најуспешнији су и награђени. Екипа наше школе имала ја 10 чланова, а вођа екипе био је проф. физичког васпитања Зоран Радић.

 

Трка мира 2014.

Трка мира се ове године одвија на свим континентима повезујући људе, градове и народе у више од 100 земаља света. Трка мира посвећена је миру, складу и пријатељству међу људима. Интернационални тим тркача носи упаљену бакљу као симбол људске тежње за лепшим и срећнијим светом. Бакља се преноси из руке у руку на траси која је неколико пута дужа од обима земаљске кугле. Трка „Peace Run“ дотиче животе и срца милиона људи широм наше планете.

Велика група тркача је 4. октобра 2014. год. кренула из Врања, и преко Владичиног Хана, Сурдулице, Црне Траве, Гаџиног Хана око 17 часова стигла у Ниш.

Ученици наше школе су са осталим грађанима изашли и поздравили тркаче на градском тргу. Претрчали су неколико корака и носили упаљену бакљу. Био је то њихов допринос ширењу идеје и атмосфере мира, разумевања и хармоније у свету.

НАШИ УЧЕНИЦИ НА ЛЕТЊИМ ИГРАМА СПЕЦИЈАЛНЕ ОЛИМПИЈАДЕ У БЕЛГИЈИ

 У  Антверпену су се од 9. до 21. септембра 2014. године одржале  летње игре Специјалне олимпијаде. Било је преко 2000 спортиста, 58 репрезентација, међу њима и наша. Србију је представљало 47 одабраних спортиста, пратило их је 14 тренера и два представника Савеза. На овим играма у Антверпену сви тимови су сврставани у разне категорије према могућностима и способностима учесника. У оквиру 9 дисциплина освојено је 29 медаља, 9 златних, 7 сребрних и 1 бронзана медаља. У репрезентацији Специјалне олимпијаде  из наше  школе биле су две спортисткиње, Андријана Цонић и Ана Михајловић, као и тренер Зоран Радић, и оне су се такмичиле у кошарци и освојиле пето место. Осволије су и најзначајније признање на турниру, пехар  у ферплеју. На Олимпијади је био присутан и великан наше одбојке, Владимир Грбић.
Треба посебно истаћи посету наше амбасадорке у Белгији, Нишлијке, госпође Весне Арсић, која је организовала свечану вечеру за наше спортисте и тренере.

Ове игре оставиле су снажан утисак на наше  такмичаре и тренера екипе.

Link1 | Link2 | Link3

Школа за основно и средње образовање "Царица Јелена" - Ниш © 2019.