ШОСО "Царица Јелена" - Ниш

О нама

Прво одељење за децу са посебним потребама формирано је у ОШ "Вожд Карађорђе" 1937. године, а убрзо и у OШ "Краљ Александар". Ова одељења су радила до 1944. године. Наставак рада уследио је 1952. године у данашњој школи "Радоје Домановић". Данас се школа "Царица Јелена" налази у наменски саграђеном објекту у који се уселила 1972. године под називом "14. октобар" и који је површине 2500 метара квадратних. Објекат се састоји од девет учионица, четири радионице, фризерског салона, два кабинета за наставу, фискултурне сале, просторије за продужени боравак, трпезарије као и све просторије потребне за рад стручних сарадника (логопеда,социјалног радника и психолога) и административног особља. Деци су у дворишту школе доступни травнати терен и асфалтирани спортски терен.

У школи постоје и раде многобројне спортске, културно-забавне и друге секције, као и Ученичка задруга ''Наша нада''.

Дефектолози наше школе се о свим стручним питањима и унапређењу наставе баве како на Стручним активима у школи, тако у и оквиру Друштва дефектолога.

Оснoвну школу похађа 90 ученика у 15 одељења. Патронажа обухвата 2 ученика. Средњу школу похађа 96 ученика у 12 одељења.

Дан школе је 14. октобра, а школска слава Свети Сава 27. јануара.

Link1 | Link2 | Link3

Школа за основно и средње образовање "Царица Јелена" - Ниш © 2019.