ШОСО "Царица Јелена" - Ниш

ТРАДИЦИОНАЛНО УКРАШАВАЊЕ УСКРШИХ ЈАЈА

25. април 2019.

Као и протеклих неколико година, и ове је у Школи одржано традиционално украшавање ускршњих јаја. Жеља за исказивањем вештина, традиција али и добра забава окупили су ученике основне и средње школе на једном месту. Овога пута, међутим, сви су имали и мотив више, јер је овогодишња акција била такмичарског каратера – бирана су најлепше украшена јаја у конкуренцији ученика основне и средње школе, засебно.

Жири, сачињен од наставника који предају у основној и средњој школи, имао је тежак посао јер је конкуренција била врло јака. Заиста није било лако одабрати по три најлепше украшена јаја међу мноштвом. Прво место у конкуренцији ученика основне школе освојила је ученица шестог разреда, Милица Јеремић, док је међу средњошколцима најлепше украсила јаје ученица првог разреда, Мина Анастасов. Освајачи другог и трећег места су награђени посебним дипломама.

Ипак, оно што је можда и важније од избора најлепше осликаних јаја је весела атмосфера и дружење ученика, наставника, родитеља и гостију, којих је било много више него раније. Наиме, акцију је, као и претходних година, подржало Удружење Македонаца Вардар. Њима су се прикључили чланови нишког бајкерског клуба Road Guardian и Пензионерске организације Ниш, које је, поред свега, донирало Школи 10.000 динара, што је заиста изузетан гест који нарочито истичемо.

Програм је водила Емилија Илић, дефектолог.

На крају се може рећи да ће наредна манифестација сасвим сигурно бити још богатија, разноврснија и веселија. Надамо се да ће се ученици наредне године, осим у украшавању, такмичити и у куцкању јајима.


 

Link1 | Link2 | Link3

Школа за основно и средње образовање "Царица Јелена" - Ниш © 2019.