ШОСО "Царица Јелена" - Ниш

Обавештење за родитеље у вези уписа ученика у 1. разред основне школе

У складу са дописом министра просвете, науке и технолошког развоја бр. 610-00-
56/2019-19 од 24. јануара 2019. године, родитељи, односно законски заступници који
уписују своју децу или штићенике у први разред основне школе неће више морати да
прибављају документацију као што је Извод из књиге матичних или доказ о пријави
пребивалишта, већ ће то, на њихов захтев, чинити Школа.

Уз ово обавештење прилажемо и документ, који можете погледати или преузети кликом на документ испод овог текста.

 

ТРАДИЦИОНАЛНО УКРАШАВАЊЕ УСКРШИХ ЈАЈА

25. април 2019.

Као и протеклих неколико година, и ове је у Школи одржано традиционално украшавање ускршњих јаја. Жеља за исказивањем вештина, традиција али и добра забава окупили су ученике основне и средње школе на једном месту. Овога пута, међутим, сви су имали и мотив више, јер је овогодишња акција била такмичарског каратера – бирана су најлепше украшена јаја у конкуренцији ученика основне и средње школе, засебно.

Жири, сачињен од наставника који предају у основној и средњој школи, имао је тежак посао јер је конкуренција била врло јака. Заиста није било лако одабрати по три најлепше украшена јаја међу мноштвом. Прво место у конкуренцији ученика основне школе освојила је ученица шестог разреда, Милица Јеремић, док је међу средњошколцима најлепше украсила јаје ученица првог разреда, Мина Анастасов. Освајачи другог и трећег места су награђени посебним дипломама.

Ипак, оно што је можда и важније од избора најлепше осликаних јаја је весела атмосфера и дружење ученика, наставника, родитеља и гостију, којих је било много више него раније. Наиме, акцију је, као и претходних година, подржало Удружење Македонаца Вардар. Њима су се прикључили чланови нишког бајкерског клуба Road Guardian и Пензионерске организације Ниш, које је, поред свега, донирало Школи 10.000 динара, што је заиста изузетан гест који нарочито истичемо.

Програм је водила Емилија Илић, дефектолог.

На крају се може рећи да ће наредна манифестација сасвим сигурно бити још богатија, разноврснија и веселија. Надамо се да ће се ученици наредне године, осим у украшавању, такмичити и у куцкању јајима.


 

ПРОЛЕЋНА АКЦИЈА „СТОП, СВИ НА СПОРТ“

24. април 2019.

После  успешног  учешћа  у  јесењој  акцији  Стоп,  сви  на  спорт,  наши  ученици четвртог разреда прикључили су се својим вршњацима у парку Чаир, где је организован други, пролећни део исте.

По веома лепом времену, заједно са мноштвом ученика четвртог разреда из свих нишких школа, предвођени својом учитељицом, Војкицом Јеленковић, и праћени наставницом физичког васпитања,  Весном Илић и медицинским  техничаром, Николом Стојановићем, петоро наших ученика се лепо забавило и рекреирало. Сви су добили пригодне  поклоне,  као  знак  сећања  на  ову  веома  корисну  акцију, за  коју  се  искрено надцамо да ће прерасти у традицију.

Школска управа у Нишу и Полицијска управа у Нишу заслужују све честитке за успешну организацију и подстрек свим школама за масован одзив.


 

РЕАЛИЗОВАН ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

16.4.2019.

У складу са Календаром образовно-васпитног рада у основним школама, у петак и суботу, 12. и 13. априла, у Школи је одржан пробни завршни испит за ученике осмог разреда основног образовања и васпитања. Од седам ученика, двоје из оправданих и објективних разлога није приступило испиту.

Као и претходних година, у реализацији пробног завршног испита су учествовали стручни сарадници и велики број наставника, у својству аутора тестова, дежурних, асистената, (де)шифраната, прегледача и супервизора. За једног ученика је испит реализован у кућним условима, у којима се током године одвија настава за њега.


 

 

Стручни органи Школе су оценили да је пробни завршни испит реализован веома успешно, што је најбоља најава за завршни испит који нас очекује средином јуна.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ

2.4.2019.

Група наших ученика, предвођена наставницама Лидијом Милићевић и Марином Н. Митић, као и директором Школе Мишом Ј. Љубеновићем гостовала је данас у ОШ Бранко Миљковић, у оквиру обележавања Светског дана књиге. Домаћин скупа била је Драгана Главашевић, библиотекарка ове школе. У пријатној атмосфери школске библиотеке, уживали смо у стиховима дечје песникиње Соње. Своје читалачко умеће исказала је и група наших ученика, која је својим друговима из ОШ Бранко Миљковић читала бајку Чајник, коју је писао чувени Ханс Кристијан Андерсен. Избор није био случајан, јер се 2. априла обележава и дан његовог рођења.

Након официјелног дела, ученици обе школе постављали су питања песникињи. Сусрет је завршен обиласком спомен собе Бранка Миљковића, коју је истоимена школа недавно поставила у холу.


 

Link1 | Link2 | Link3

Школа за основно и средње образовање "Царица Јелена" - Ниш © 2019.